PRETRAGA NOVOSTI

NOVOSTI 2017.- 2018.

11. veljače 2018. – Riječki karneval

11. veljače 2018. – Riječki karneval

I ove smo godine sudjelovali na 35. Riječkom karnevalu. U nedjelju smo iz Zagreba krenuli rano ujutro busom s učenicima ostalih domova u učenički dom Kvarner gdje smo pojeli fini ručak. Povorka je krenula u 12 sati, hodali smo kroz grad i na pozornicama nastupali s učenicima iz raznih dijelova Hrvatske, a bili smo maskirani kao čarobnjaci. Završili smo oko 13 sati, ali to nije bio kraj jer je povorka trajala do mraka. Oko 17 sati smo krenuli u Zagreb. Oduševile su nas i ovogodišnje maskirane grupe i atmosfera u gradu. Nadamo se dolasku i sljedeće godine.Nora Malašić

Više...

29. siječnja 2018. – izložba Nikola Tesla

29. siječnja 2018. – izložba Nikola Tesla

Grupa učenika našeg Doma posjetila je izložbu Nikola Tesla – Mind From the Future u Meštrovićevom paviljonu. Kroz izložbu nas je proveo vodič koji nam je otkrio puno detalja o Tesli koje vjerojatno ne bismo sami primijetili.

Izložba započinje Teslinim odrastanjem i obrazovanjem u Smiljanima, a taj dio izložbe prate motivi prirode (šuma, kukci, biljke i sl.). Naučili smo puno o njegovoj obitelji, putovanjima i obrazovanju, ali ipak su svima bili najzanimljiviji njegovi izumi koje smo mogli i isprobati. Saznali smo i da mu je pisac Mark Twain bio dobar prijatelj.

Izložba mi se jako svidjela jer da nije bilo Tesle, ne bi bilo ni današnje tehnologije poput mobitela i TV-a.

Dorotea Raljić

Više...

DAN KRAFNI

DAN KRAFNI

Naše vrijedne tete kuharice ispekle su 190 krafni u jutarnjoj smjeni. Kuharice u popodnevnoj smjeni dat će sve od sebe ne bi li nadmašile jutarnju smjenu.

Više...

13. prosinca 2017. - Božićni koncert

13. prosinca 2017. - Božićni koncert

I ove godine se u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održao Božićni koncert Zagrebačke filharmonije i Husar&Tomčić ansambla. Posebne gošće koncerta bile su Nina Badrić i Vanna. Vladala je jako lijepa atmosfera, a izvođači su izvodili najpoznatije božićne pjesme. Naš učenik Sven Pocrnić je otpjevao pjesmu „Baba Yetu“. Ozračje je bilo odlično, a izvođači su sve pjesme otpjevali sa srcem i osmijehom na licu. Prenijeli su na nas jednu lijepu, pozitivnu energiju i unijeli radost u naša srca. Bilo je izvrsno i svima preporučujem da sljedeći put idu na koncert, jer se sigurno nećete pokajati i uživat ćete.

Ivana i Ivona Kurevija

Više...

Kako upravljam osjećajima

Kako upravljam osjećajima

11. prosinca 2017. – održana je druga radionica iz ciklusa Rubikova kocka u suradnji s udrugom Kumulus pod nazivom „Kako upravljam osjećajima?“

Više...

Pokažimo zube karijesu

06. prosinca 2017. – U suradnji s udrugom Zdravlje IQ održana je druga radionica iz ciklusa „Pokažimo zube karijesu“ o pravilnom pranju zuba. Naši su se učenici, kao i na prvu radionicu, odazvali u velikom broju.

Više...

19. prosinca – domjenak za bivše učenike

Već tradicionalno se u prosincu družimo s našim bivšim učenicima. Pozivamo vas da nas posjetite i ove godine u 19h. Molimo da radi što bolje organizacije svoj dolazak potvrdite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Više...

27.11.2017. - KREATIVNA BOŽIĆNA RADIONICA „USUSRET BOŽIĆU“

27.11.2017. - KREATIVNA BOŽIĆNA RADIONICA „USUSRET BOŽIĆU“

Naš Dom zimske mjesece obilježava na kreativan način u božićnom duhu. Pa smo tako održali kreativnu božićnu radionicu na kojoj smo se zabavljali slušajući božićne pjesme i ukrašavajući medenjake i licitarska srca božićnim motivima. Osim medenjaka i licitarskih srca radile su se i kapice od vune kao ukrasi za bor, čestitke, ukrasi za prozore te mnoge zanimljive božićne dekoracije. Bili smo oduševljeni radionicom te smo uživali u ukusnim kiflicama i kolačima koje su nam naše drage kuharice pripravile. Atmosfera je bila odlična i svi su zadovoljni i sretni time što nam dom uvijek nudi ovakav doživljaj koji nas sve zbližava, a posebno u ovo prekrasno božićno vrijeme.
Stela Grbec

Više...

18.11.2017. – Dan sjećanja na Vukovar

18.11.2017. – Dan sjećanja na Vukovar

I u našem Domu smo obilježili Dan sjećanja na Vukovar i to plakatom, projekcijom filma za učenike te paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici. Nekolicina učenika s prof. Laušem otputovala je u Vukovar i sudjelovala u koloni sjećanja što su opisali kao nezaboravno iskustvo.

Više...

PROTUPOŽARNA VJEŽBA

PROTUPOŽARNA VJEŽBA

U Učeničkom domu Antun Gustav Matoš uspješno je održana vježba evakuacije i protupožarna vježba. Odazvali su se svi učenici i zaposlenici koji su se nalazili u Domu.

Više...

26. listopada 2017. - Izlet u Zagorje

26. listopada 2017. -  Izlet u Zagorje

U organizaciji učeničkog doma A.G. Matoš išli smo na jednodnevni izlet u Krapinu u pratnji prof. Mirković i prof. Sušilovića. Prvo smo posjetili Muzej krapinskih neandertalaca gdje nas je dočekalo stručni vodič koji nas je proveo kroz muzej. Postav u muzeju je napravljen kao vremeplov kroz povijest Svemira, Zemlje, čovjeka sve do današnjih dana, s posebnim naglaskom na vrijeme neadertalaca. Iako je muzej bio vrlo zanimljiv nismo se dugo zadržavali jer mnogi od nas nisu mogli dočekati kupanac u krapinskim termama Aquae Vivae koje su nekada davno bile moderno, europsko kupališno lječilište. Tamo smo se zadržali dobrih 5 sati što vam govori da smo bili oduševljeni krapinskim termama. Naše oduševljenje popratilo je i lijepo vrijeme. Nakon kupanja nam je jedino ostalo napuniti svoje želuce, stoga smo „ubacili“ u petu brzinu i nestrpljivo čekali dolazak u pizzeriu Oro Goro. Na sreću put nije bio dug te smo brzo stigli na željeno odredište. Nakon uživanja u dobroj hrani i veselom druženju krenuli smo natrag za Zagreb. Jako smo lijepo proveli dan u našem lijepom Zagorju te radosno iščekujemo sljedeći izlet!

Irena Črnec

Više...

Listopad – aktivnosti za učenike

Listopad – aktivnosti za učenike

I ovaj mjesec je bio bogat aktivnostima za naše učenike. U suradnji s Udrugom za promicanje zdravog načina života „Zdravlje IQ“ održane su dvije radionice: Volim vitamine i Pokažimo zube. Učenici su pogledali baletnu predstavu Apoksiomen u Hrvatskom narodnom kazalištu. Održan je ciklus od četiri radionice za učenike prvog razreda u sklopu posebnog programa „Kako uspješno učiti“. U gostima su nam bili učenici Učeničkog doma Tehničke škole, Učeničkog doma A. B. Bušića, Učeničkog doma Ivana Mažuranića i Učeničkog doma Škole za medicinske sestre Mlinarska na tradicionalnoj kreativnoj radionici „Jesen u Matošu“. U suradnji s Centrom za prevenciju 1. Policijske postaje za učenike je održano i predavanje o trgovini ljudima.

Više...

Rujan – Posebni program adaptacije

Rujan – Posebni program adaptacije

Svake godine za naše nove učenike provodimo posebni program adaptacije. Dolaskom u učenički dom, učenik ostvaruje prvi kontakt s prostorom i ljudima s kojima će ubuduće provoditi najviše vremena. Dolazi u brojčano veliku sredinu, susreće se s mnogo nepoznatih učenika s kojima treba živjeti i razvijati međuljudske odnose. Treba se prilagoditi i drugim novim situacijama kao što su nova gradska sredina, nova škola, novi učenici u razredu i novi profesori. Svrha posebnog programa je da učenicima pomognemo prebroditi ovo razdoblje. Aktivnosti u sklopu posebnog programa osmišljene su tako da se učenici što prije upoznaju s drugim učenicima i zaposlenicima te da se stvori osjećaj sigurnosti i pozitivnog ozračja u Domu. Tako su se naši učenici preko info panoa upoznali sa zaposlenicima Doma, sudjelovali su na ukupno osam radionica adaptacije, u obilasku grada, na svečanoj zajedničkoj večeri te su se i sami predstavili na info panou. Program adaptacije se nastavlja kroz individualne i grupne razgovore i podršku učenicima.

Više...
POŠTOVANI RODITELJI,

POŠTOVANI RODITELJI,

Dom se za prijam učenika/ca otvara u nedjelju:
03. rujna 2017. u 16 sati.

Sastanak za roditelje učenika/ca održat će se
03. rujna 2017. u 17 sati. Dolazak je obavezan.

 

Prilikom useljenja neka učenik/ca ponese svoje ručnike, pribor za osobnu higijenu (šampon, sapun, pastu za zube i sl.), šalicu ili čašu te deterdžent za pranje rublja. Nije potrebno da nosi svoju posteljinu jer će ju dobiti u Domu. U Domu će se također moći služiti domskom perilicom rublja, glačalom i daskom za glačanje. Zabranjeno je da učenici donose kuhala i televizore od kuće i da ih koriste u sobi.

 

 

Molimo roditelje da izvrše uplatu za 9. mjesec 2017. godine prije useljenja u Dom prema prikazanoj uplatnici.

PRIMJER KAKO ISPUNITI UPLATNICU

 

Nadamo se da su Vam ove informacije korisne, a za sva ostala eventualna pitanja obratite nam se na slijedeće brojeve telefona:

  • 01/4870-406 – ravnateljica
  • 01/4854-044 – pedagoginja
  • 01/4854-090 – zbornica
  • 01/4854-092 – tajništvo, tel. i fax.
  • 01/4854-095 – računovodstvo

Ravnateljica:
Lidija Padovan Đirlić

Državna Domijada u Rovinju

Državna Domijada u Rovinju

Nakon regionalne Domijade i fantastične izvedbe na smotri pobjednika u Kinu Tuškanac, naša glazbena skupina Matoššš je putovala u Rovinj na 42. državnu Domijadu. Uz glazbenike, moramo spomenuti i čestitati našoj Steli Grbec, koja je također osvojila prvo mjesto na Regionalnoj Domijadi u kategoriji skulptura i putovala s nama u Rovinj. Konkurencija je bila velika i u glazbi, i u skulpturi. Čestitke Steli na osvojenom trećem mjestu. Bilo je napeto i sitnice su prevagnule.

Više...

08. travnja 2017. - Izlet na Sljeme

08. travnja 2017. - Izlet na Sljeme

Jedne sunčane subote krenuli smo na izlet s domom. Išli smo na Sljeme. Odlučili smo da ćemo ići strmijom, ali kraćom stazom do Puntijarke. Tamo smo se odmorili, popili čaj i krenuli prema vrhu. Na vrhu smo ručali u Staroj Lugarnici. Kad smo se najeli uputili smo se prema vidikovcu s kojeg smo vidjeli predivno zeleno Zagorje, a sa druge strane naš Zagreb. Nakon duge i naporne šetnje krenuli smo nazad. Vratili smo se dužom i manje strmom stazom. Ovo iskustvo bilo je prelijepo i drago nam je što smo išli jer smo se zabavili, družili i udahnuli puno svježeg zraka.

Erika Jokić

Više...

26.veljače 2017. – Riječki karneval

26.veljače 2017. – Riječki karneval

Ove godine sudjelovali smo na 34. Riječkom karnevalu. Dočekali su nas učenici doma Kvarner koji su također sudjelovali u povorci. Zajednički smo nastupili s učenicima domova iz raznih dijelova Hrvatske.

Na karnevalu je sudjelovalo 128 maskiranih grupa. Naziv naše grupe bio je ,,Nevera iz učeničkog doma Kvarnera'', a maskirali smo se u Vesele Pierrote. Sa svih strana čuo se smijeh i veselje, a povorku je pratila glasna i nasmijana publika.

Atmosfera karnevala nas je oduševila i veselimo se sudjelovanju sljedeće godine.

Erika Jokić i Nora Malašić

Više...

20. listopada 2016. – Jesen u Matošu

20. listopada 2016. – Jesen u Matošu

Prije nekoliko dana profesorica Ivana me pozvala na kreativnu radionicu pod nazivom „Jesen u Matošu“ te sam otišla čisto iz znatiželje. Pridružili su nam se i gosti iz Učeničkog doma Škole za primalje, Učeničkog doma Škole za medicinske sestre Mlinarska i Učeničkog doma A.B. Bušića. Sjedila sam s Lorenom i čekale smo ostale djevojke da stignu. Na jednom stolu su se nalazile razne boje, češnjaci i kistovi, dok su na drugom bile savitljive žice, raznovrsne perlice i kliješta. Teta kuharica nam je donijela friško pečene kolače, sok te kavu profesorima. Dok nam je profesorica Ivana objašnjavala što ćemo i kako raditi u učionicu su došli raspjevani Sven i Luka te su podigli atmosferu pjesmama i privukli nove simpatije. Tad je atmosfera postala puno opuštenija. Dok su neki izrađivali narukvice drugi su bojali češnjake u obliku bundeve za noć vještica, a Luka i Sven su nastavili pjevati. U učionici se osjetio miris novih prijateljstava te se podosta čuo smijeh. Nakon radionice naši profesori i profesorice ponudile su gošće večerom. Djevojkama se jako svidjelo te se nadamo ponovnom susretu.

Erika Luketić

Više...

17. listopada 2016. – Dani kruha

17. listopada 2016. – Dani kruha

I ove smo godine obilježili Dane kruha u Domu. Učenici su donijeli puno hrane i jesenskih plodova kojima smo ukrasili stolove u blagovaonici. Time su predstavili proizvode tipične za kraj iz kojeg dolaze.  Bilo je tu kruhova, pita, raznih kiflica, kolača i svi smo se jako fino najeli. Lijepo smo se družili uz domaću hranu i zanimljive priče.

Više...

Rujan 2016. – Posebni program adaptacije

Rujan 2016. – Posebni program adaptacije

Svake godine za naše nove učenike provodimo posebni program adaptacije. Dolaskom u učenički dom, učenik ostvaruje prvi kontakt s prostorom i ljudima s kojima će ubuduće provoditi najviše vremena. Dolazi u brojčano veliku sredinu, susreće se s mnogo nepoznatih učenika s kojima treba živjeti i razvijati međuljudske odnose. Treba se prilagoditi i drugim novim situacijama kao što su nova gradska sredina, nova škola, novi učenici u razredu i novi profesori. Svrha posebnog programa je da učenicima pomognemo prebroditi ovo razdoblje. Aktivnosti u sklopu posebnog programa osmišljene su tako da se učenici što prije upoznaju s drugim učenicima i zaposlenicima te da se stvori osjećaj sigurnosti i pozitivnog ozračja u Domu. Tako su se naši učenici preko info panoa upoznali sa zaposlenicima Doma, sudjelovali su na ukupno osam radionica adaptacije, u obilasku grada, na svečanoj zajedničkoj večeri, predavanju o sigurnosti u gradu te su se i sami predstavili na info panou. Program adaptacije se nastavlja kroz individualne i grupne razgovore i podršku učenicima.

Više...

Obavijest o useljenju

Obavijest o useljenju

Dom se za prijam učenika/ca otvara u nedjelju, 04. rujna 2016. u 16 sati. Sastanak za roditelje učenika/ca održat će se 04. rujna 2016. u 17 sati. Dolazak je obavezan. Prilikom useljenja neka učenik/ca ponese svoje ručnike, pribor za osobnu higijenu (šampon, sapun, pastu za zube i sl.), šalicu ili čašu te deterdžent za pranje rublja. Nije potrebno nositi svoju posteljinu jer će ju dobiti u Domu. U Domu će se također moći služiti domskom perilicom rublja, glačalom i daskom za glačanje. Zabranjeno je da učenici donose kuhala i televizore od kuće i da ih koriste u sobi.
Veselimo se vašem dolasku i početku nove školske godine.

Više...

16. svibnja – izlet u Hrvatsko Zagorje

16. svibnja – izlet u Hrvatsko Zagorje

Učenici koji su predstavljali Dom na Domijadi ili su na neki drugi način obogatili domski život nagrađeni su izletom u Veliko Trgovišće, Kumrovec i Tuheljske Toplice. Tamo su proveli ponedjeljak te su se lijepo zabavili i odmorili. Budući da se bliži kraj nastavne godine svima nam je dobro došlo da se malo opustimo. Ovo je bio još jedan u nizu izleta koji će učenicima ostati u lijepom sjećanju.

Više...

30. svibnja - 1. mjesto na međunarodnom informatičkom natjecanju za našeg učenika Dominika Fistrića

U američkom gradu Nashua (New Hampshire) 28.05. održano je međunarodno informatičko natjecanje učenika srednjih škola ACSL All-Star 2016. Juniorski i seniorski tim XV. gimnazije osvojili su 1. mjesto, dok je Intermediate tim osvojio 2. mjesto. 1. mjesto je među njima osvojio naš učenik Dominik Fistrić na kojeg smo jako ponosni! Čestitamo učenicima na ovom vrhunskom rezultatu!

Više...

12.05.2016. – maturalna večera

12.05.2016. – maturalna večera

Oprostili smo se od još jedne generacije maturanata. I ovaj puta je prema želji maturanata večera bila u pivnici Medvedgrad. Večer su nam posebno uljepšali naši glazbenici Mihael, Filip i Luka. Učenici su u društvu svojih odgajatelja i drugih zaposlenika Doma dostojanstveno, ali i vrlo veselo proslavili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja. Želimo im svu sreću u daljnjem životu i nadamo se da će nas se uvijek rado sjećati!

Više...

Državna Domijada

Državna Domijada

Od 06-08. svibnja održana je 41. državna Domijada u Rovinju. Ove smo se godine natjecali u šahu, glazbi i multimediji. Naša glazbena grupa Gustavi osvojila je prvo mjesto. Dojmovi se još uvijek nisu slegli jer ovo je velik uspjeh za nas. Konkurencija je bila jaka, ali mi smo pokazali ono za što smo se spremali 8 mjeseci. Hvala predivnoj publici koja nas je dodatno ohrabrila i podigla dok smo bili na pozornici.

Naša Stela Grbec osvojila je 2. mjesto sa svojom skulpturom, a šahistice Kristina i Lorena su osvojile 3. mjesto. Čestitke curama na također velikom uspjehu.

Čestitam i svim ostalim sudionicima Domijade koji su pokazali da se u učenikčim domovima radi puno i kvalitetno.

 

Filip Martinić

 

Više...

27. travnja – završna smotra 42. regionalne Domijade

27. travnja – završna smotra 42. regionalne Domijade

Okupili smo se na svečanoj završnoj smotri i dodjeli nagrada za 42. regionalnu Domijadu središnje Hrvatske. Uživali smo u nastupima svih prvonagrađenih u kulturi, a pogotovo u nastupu naše glazbene grupe. Čestitamo svim pobjednicima, ali i svima koji su sudjelovali. Smotra je protekla u dobrom raspoloženju uz glazbu i druženje. Vidimo se na državnoj Domijadi u Rovinju.

Više...

14. travanj 2016. – regionalna Domijada – glazba i folklor

14. travanj 2016. – regionalna Domijada – glazba i folklor

U kulturnom centru Travno održano je natjecanje u glazbi u folkoru u sklopu regionalne Domijade. Naša glazbena grupa „Gustavi“ osvojila je prvo mjesto stručnog i učeničkog žirija svojom izvedbe pjesme „You raise me up“. Naša je folklorna skupina Bunjevačkim plesovima osvojila drugo mjesto stručnog i treće mjesto učeničkog žirija. Važno je istaknuti da su i u glazbi i u folkloru učenici sami radili aranžman odnosno koreografiju. Jako smo ponosni na naše učenike koji su na ovom natjecanju u najljepšem svjetlu predstavili naš Dom. Vjerujemo da će im u lijepom sjećanju ostati druženje i zajedničko muziciranje s predstavnicima drugim domovima.

Više...

Travanj – regionalna Domijada

Travanj – regionalna Domijada


U školskom muzeju je održana izložba učeničkih radova u sklopu regionalne Domijade. Naši su učenici ostvarili zapažene rezultate. U kategoriji slikarstvo učenica Tanja Virag je osvojila treće mjesto stručnog žirija, a učenica Vanesa Kapetanić drugo mjesto učeničkog žirija. U kategoriji instalacija treće mjesto stručnog i učeničkog žirija osvojili su Ivana Grbin, Floriana Vidaković, Petar Perković i Adrian Šantek svojim grupnim radom.
Također grupnim radom, ali u kiparstvu, Stefani Marjanić i Hrvoje Đurđević osvojili su drugo mjesto stručnog i učeničkog žirija.
Prvo mjesto stručnog i učeničkog žirija u kategoriji kiparstvo osvojila je Stela Grbec svojom skulpturom „Me-thycal“. Na sve naše učenike koji su se predstavili na ovoj Domijadi smo izuzetno ponosni i želimo im da stvaraju i dalje.

Više...

09.02.2016. – Maškare u domu

09.02.2016. – Maškare u domu

U utorak smo u našem Domu obilježili maškare. Došli su nam gosti iz Učeničkog doma Ogulin i super smo se zabavili. Jeli smo krafne i birali najbolje maske. Sucima je bilo teško izabrati jer su se svi kandidati potrudili i odlično se zamaskirali. Treće mjesto osvojile su štrumfete, drugo mjesto su osvojile naše gošće kaubojke koje su imale i plesnu točku, a prvo su mjesto odnijeli Asterix i Obelix. Nakon službenog programa nastavio se tulum, a za atmosferu su se pobrinuli naši glazbenici.

Više...

03.12.2015. – posjet Muzeju iluzija

03.12.2015. – posjet Muzeju iluzija

Početkom prosinca posjetili smo Muzej iluzija. Iako je muzej vrlo mali, oduševljenja nije nedostajalo. Mala skupina učenika iz Doma uvjerila se da nije sve crno-bijelo i plošno-okruglo. Mnoge su na iluzije uspjele prevariti, ali neke smo mi uspjeli nasamariti. Lijepo smo se zabavili i vratili nekoliko godina natrag u bezbrižnost.


Lucija Lukažinec

Više...

19.11.2015. – tribina o rock poeziji u Gradskoj knjižnici

Veselila sam se sudjelovanju na ovoj tribini. Povela sam i prijateljicu. Zauzele smo svoja mjesta u čitaonici na drugom katu. Prvo smo sjedile same, okružene praznim stolcima. Odjednom, kada sam već pomislila da nitko neće doći, u sobu je ušlo pregršt srednjoškolaca i njihovih profesora. Na licima sam čitala uzbuđenje i iščekivanje. Uzbuđeni su bili vjerojatno jer je poseban gost bio Mile Kekin, pjevač Hladnog piva.

Započelo je. Za stol ispred nas sjeli su pjesnik, glazbeni kritičar i voditelj tribine. Slušali smo njihova razmišljanja o poeziji, glumi, književnosti i glazbi općenito. Osobno sam u tome jako uživala jer gajim veliku ljubav prema poeziji. Bilo je vrlo zanimljivo i inspirativno. Sigurna sam da je dosta mladih tamo poželjelo oformiti bend. Sretna sam što postoje ovakva okupljanja i mislim da bi svatko ponekad trebao pobjeći u knjižnicu na par sati, čisto toliko da se opusti.

Paula Kupirović

Više...

19.11.2015. – kreativna radionica izrade poklona za volontere

19.11.2015. – kreativna radionica izrade poklona za volontere

Na početku je u našoj učionici vladala ženska populacija, no nekim čudom smo uspjele privući i jadnog dečka. Sjedili smo za stolom. Čak smo i glazbu uspjeli postaviti. Smirujuća glazba je očito pozitivno utjecala na naše umjetnike jer su odjednom svi počeli ukrašavati. Borova, zvjezdica, crvene i zelene boje bilo je posvuda. Izrađivali smo darove za naše volontere koji su nam davali instrukcije. Uložili smo puno truda u te darove. U svaki smo ubacili bar po jedan osmjeh, treptaj i uzdah te smo u njih tako zarobili lijepe trenutke koji zrače iz njih. Iako sam sigurna da smo im dragi, sada ćemo im biti još draži. Pokazat ćemo im da ih cijenimo i mislimo na njih. Potrudite se i vi da iz vaših poklona zrače sreća i ljubav. Vjerujte, drugi će to primijetiti.

Paula Kupirović

Više...

POZIVNICA: 17. prosinca – domjenak za bivše učenika

Već tradicionalno se u prosincu družimo s našim bivšim učenicima. Pozivamo vas da nas posjetite i ove godine. Molimo da radi što bolje organizacije svoj dolazak potvrdite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Više...

05.11.2015. – Posjet Muzeju suvremene umjetnosti

05.11.2015. – Posjet Muzeju suvremene umjetnosti

U pratnji prof. Ivane i prof. Ivana razgledali smo Muzej suvremene umjetnosti. U muzeju smo vidjeli mnogo različitih umjetničkih djela, od velike „crvene crte“ koja se proteže kroz čitav muzej preko brojnih slika, fotografija, skulptura i instalacija do rekvizita za plažu na napuhavanje izvedenih u betonu. Od svih tih različitih radova najviše nas se dojmila instalacija lutke koja pljuje po gomili nadgrobnih spomenika. Zainteresirano smo promatrali gipsane odljeve ženskih lica koji su nas potaknuli na ideju za jednu likovnu radionicu. Zabavljali smo se igrajući stolni tenis s ogledalom, no vrhunac našeg posjeta bio je izlazak iz muzeja toboganom.


Petar Perković

Više...

05.11.2015. Likovna radionica „Akvarel za početnike“

05.11.2015. Likovna radionica „Akvarel za početnike“

U našem domu održana je likovna radionica pod vodstvom prof. Ivana na kojoj su nam se pridružile i gošće iz Učeničkog doma Škole za primalje. Dobili smo kistove, vodene boje, posebni papir za akvarel te primjere pejzaža koje smo mogli koristiti kao inspiraciju. Nakon radionice nastavili smo se družiti,a za atmosferu su se pobrinuli naši glazbenici Luka i Mihael. Bilo je vrlo zabavno i nadam se da će biti više takvih radionica i druženja.

 

Matija Kovačević

Više...

21. listopada 2015. – Jesen u Matošu

21. listopada 2015. – Jesen u Matošu

Ulazim u učionicu. Prije nekoliko sati bila sam pozvana na kreativnu radionicu pod nazivom „Jesen u Matošu“. Zapravo sam nekako nevoljko pošla. Puka znatiželja. Stigla sam prva. Sjedila sam sama za velikim stolom na kojem su ležali detalji kojima ćemo, slutila sam, ukrašavati naše radove. Posvuda je bilo lišća, češera, kestenja i raznih bobica. Osjećao se miris borovih iglica.

Više...

15.10.2015. – Izlet u Čakovec

15.10.2015. – Izlet u Čakovec

Povodom Dana kruha posjetili smo Učenički dom u Čakovcu. Popodne smo proveli sudjelujući u raznim radionicama (izrada ukrasa od prirodnih materijala i tijesta) te uživali u zajedničkom druženju. Naši su glazbenici oduševili okupljene svojim nastupom, a i naše su učenice pokazale zavidnu vještinu u stolnom tenisu. Čak nam ni kiša nije uspjela pokvariti dan. Jako sam sretna što sam išla na ovaj izlet jer sam upoznala nove ljude i stekla nova iskustva.

Tea Kraft

Više...

RUJAN - POSEBNI PROGRAM ADAPTACIJE

RUJAN - POSEBNI PROGRAM ADAPTACIJE

Svake godine za naše nove učenike provodimo posebni program adaptacije. Dolaskom u učenički dom, učenik ostvaruje prvi kontakt s prostorom i ljudima s kojima će ubuduće provoditi najviše vremena. Dolazi u brojčano veliku sredinu, susreće se s mnogo nepoznatih učenika s kojima treba živjeti i razvijati međuljudske odnose. Treba se prilagoditi i drugim novim situacijama kao što su nova gradska sredina, nova škola, novi učenici u razredu i novi profesori. Svrha posebnog programa je da učenicima pomognemo prebroditi ovo razdoblje. Aktivnosti u sklopu posebnog programa osmišljene su tako da se učenici što prije upoznaju s drugim učenicima i zaposlenicima te da se stvori osjećaj sigurnosti i pozitivnog ozračja u Domu. Tako su se naši učenici preko info panoa upoznali sa zaposlenicima Doma, sudjelovali su na ukupno osam radionica adaptacije, u obilasku grada, na svečanoj zajedničkoj večeri, predavanju o sigurnosti u gradu te su se i sami predstavili na info panou. Program adaptacije se nastavlja kroz individualne i grupne razgovore i podršku učenicima.

Više...

IZLET U LOVRAN

IZLET U LOVRAN

U subotu, 13. 6. 2015. posjetili smo Učenički dom Lovran. Domaćini su nas lijepo primili. Pokazali su nam Dom, i učenički i studentski dio,kao i njihov promidžbeni spot. Nakon druženja s njihovim učenicima otišli smo na kupanje, na plažu. Dan je bio ispunjen druženjem, kupanjem i veseljem i nadamo se da će takvih izleta biti više.

Više...

25.05.2015. – Izlet u Tuheljske Toplice

25.05.2015. – Izlet u Tuheljske Toplice

Učenici koji su predstavljali Dom na Domijadi ili su na neki drugi način obogatili domski život nagrađeni su izletom u Tuheljske Toplice. Tamo smo proveli ponedjeljak i bilo nam je odlično. Lijepo smo se zabavili i odmorili. Budući da se bliži kraj nastavne godine svima nam je dobro došlo da se malo opustimo. Ovo je bio još jedan u nizu izleta koji će nam ostati u lijepom sjećanju.

Više...

14.05.2015. - Maturalna večera

14.05.2015. - Maturalna večera

Oprostili smo se od još jedne generacije maturanata. I ovaj puta večera je bila u pivnici Medvedgrad. Učenici su u društvu svojih odgajatelja i drugih zaposlenika Doma dostojanstveno proslavili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja. Želimo im svu sreću u daljnjem životu i nadamo se da će nas se uvijek rado sjećati!

 

 

 

 

 

Više...

17.02.2015. – Maškare u Domu

17.02.2015. – Maškare u Domu

U utorak smo u našem Domu obilježili maškare. Došli su nam gosti iz Učeničkog doma Bedekovčina i super smo se zabavili. Jeli smo krafne i birali najbolje maske. Sucima je bilo teško izabrati jer je bilo puno zanimljivih maski. Treće mjesto osvojila je ‘mišica’ koja nam je došla u goste, drugo mjesto sam osvojila ja sa kostimom žene iz dvadesetih godina prošlog stoljeća, a prvo je mjesto odnijela naša muška francuska sobarica koju je utjelovio Ivan Perošević.


Iva Tonkli

Više...

04.02.2015. – Kreativna radionica

04.02.2015. – Kreativna radionica

Prof. Mirković održala je radionicu oslikavanja maski. Mogli smo sami birati kojom ćemo tehnikom oslikavati i ukrašavati maske, a već time smo izrazili svoju kreativnost. Sutradan su maske osvanule po cijelom Domu kao priprema za nadolazeće vrijeme karnevala. Na radionici smo se odlično zabavili, ali i iskoristili svoje slobodno vrijeme za nešto korisno.


Vanja Šimunko

 

 

Više...

Obavijest o useljenju

Obavijest o useljenju

Dom se za prijam učenika/ca otvara u nedjelju, 07. rujna 2014. u 16 sati. Sastanak za roditelje učenika/ca održat će se 07. rujna 2014. u 17 sati. Dolazak je obavezan. Prilikom useljenja neka učenik/ca ponese svoje ručnike, pribor za osobnu higijenu (šampon, sapun, pastu za zube i sl.), šalicu ili čašu te deterdžent za pranje rublja. Nije potrebno da nosi svoju posteljinu jer će ju dobiti u Domu. U Domu će se također moći služiti domskom perilicom rublja, glačalom i daskom za glačanje. Zabranjeno je da učenici donose kuhala i televizore od kuće i da ih koriste u sobi.

Više...

28.04.2014. – izlet u Stubicu i Tuheljske Toplice

28.04.2014. – izlet u Stubicu i Tuheljske Toplice

Posjetili smo Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici i puno naučili o tom važnom povijesnom događaju. Nakon muzeja došlo je vrijeme za malo opuštanja pa smo otišli u Tuheljske Toplice na kupanje. Uživali smo u odličnom društvu te se nadam da ćemo imati još prilike za ovakve izlete.

Vanja Šimunko

Više...

14.05.2014. – Maturalna večera

14.05.2014. – Maturalna večera

Oprostili smo se od još jedne generacije maturanata. Ovaj puta večera je bila u pivnici Medvedgrad. Učenici su u društvu svojih odgajatelja dostojanstveno proslavili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja. Želimo im svu sreću u daljnjem životu i nadamo se da će nas se uvijek rado sjećati!

Više...

22. siječnja – radionica „Kako reći ne?“

22. siječnja – radionica „Kako reći ne?“

Prošli se tjedan u našem Domu održala radionica pod nazivom „Kako reći ne“. Na radionici smo raspravljali o kriterijima koje sami sebi postavljamo pri odabiru prijatelja, igrali uloge u grupama i vježbali kako odbiti loš prijedlog svojih prijatelja i procijeniti situaciju opasnu za nas i druge, a pritom smo se još i dobro zabavili. Naučili smo mnoge korisne tehnike kako spriječiti sebe i svoje prijatelje da upadnemo u nevolje.


Lucija Caren

Više...