Udruzi hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja (UHSR), kao nacionalnom konzorciju, odobren je projekt pod nazivom "Unapređivanje školskog vođenja" (Improving School Leadership) u okviru Erasmus+ programa.

Sudionici projekta su ravnatelji 20 srednjih škola i učeničkih domova iz cijele Hrvatske, a među njima je i Lidija Padovan Đirlić, ravnateljica Doma učenika srednjih škola Antun Gustav Matoš u Zagrebu.

Ravnatelji će u sklopu projekta tijekom 2019./20. godine pohađati strukturirane tečajeve u nekoliko europskih zemalja. Projektom se želi postići razina kompetencija vođenja, rukovođenja i upravljanja školskom ustanovom temeljem preporuke o ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje Vijeća Europske Unije od 22. svibnja 2018. godine. Podići će se i razina digitalnih, jezično-komunikacijskih i multikulturalnih kompetencija ravnatelja, te ojačati europska dimenzija obrazovanja u ustanovama sudionicama projekta. Osnaživanjem kompetencija ravnatelja povećat će se broj škola uključenih u projekte i druge oblike suradnje sa školama u EU te pozitivno djelovati na razvoj školskih kurikuluma.

Povećat će se broj ravnatelja članova UHSR koji će biti spremni aktivno uključivati nastavnike i učenike svojih škola u sve vrste mobilnosti. Sudjelovanjem u projektu ravnatelji će povećati kapacitete UHSR-a za suradnju s ostalim europskim ustanovama, organizacijama i udrugama. Stečena znanja i razmjena iskustava s kolegama iz Europe omogućit će uvođenje inovacija u strateško planiranje vođenja i upravljanja u odgojno-obrazovnim ustanovama, osnaživanje suradničkog vođenja i rukovođenja, razvijanje tolerancije prema različitostima, poticanje empatije prema slabijem i drugačijem i razumijevanje mutikulturalnosti.


Lenta Logos Erasmus

Kontakt i gdje smo

Kako doći do nas?

Karta

Život u domu

Kako izgleda život u domu?

Pogledajte

Novosti

Aktualno u domu

Pogledajte