Osoblje našeg doma stoje na raspolaganju korisnicima od ranog jutra do kasnih večernjih sati.

4 odgajatelja rade naizmjence od 7 ujutro do 22 sata navečer, kako bi učenici imali pedagoški nadzor i pomoć u učenju tijekom dana. Svaki odgajatelj ima svoju odgojnu skupinu – Antonija Martinović, prof. (I.), Josip Lauš, prof. (II.), Ivana Mirković, prof. (III.), Mario Sušilović, prof. (IV.). U odgojnom radu im pomaže i stručna suradnica pedagoginja Ana Čavka. O zdravlju učenika brine viša medicinska sestra gospođa.

4 kuharice rade u dvije smjene kako bi udovoljile prehrambenim navikama i potrebama naših korisnika. Naše vrijedne tete kuharice su Ivana Šolaja, Vesna Babić, Ana Petrović i Matea Bojčić. Dvije kuharice rade u jutarnjoj smjeni i dvije u popodnevnoj, a naši korisnici mogu dobiti jelo i mimo vremena predviđenog za pojedine obroke, ukoliko im raspored nastave ili prakse to zahtijeva. Svi učenici koji imaju zdravstvenih problema i iz tog razloga moraju imati prilagođeni jelovnik, imaju na to pravo, pa se za njih posebno kuha, kao i za vegetarijance.

Osim odgajatelja, za brigu o učenicima zaduženi su i noćni pazitelji, gđa. Martina Žinić i gosp. Zlatko Strmečki, koji rade noću, vikendima i praznicima.

O žaruljama, bravama, vratima, grijanju, vodi, radijatorima … brine naš domar gosp. Zdravko Blažev. Financije vodi gospođa Dejana Čović, računopolagatelj.

O čistoći i urednosti soba i cijeloga Doma brinu naše dvije spremačice, gospođe Branka Penava i Merdijana Beriša.

Gospođa Milka Božić, naš ekonom, brine o nabavci hrane i ostalih potrepština, npr. lijekova za domsku ljekarnu, papira i ostalog materijala za slobodne aktivnosti, i sudjeluje u kreiranju jelovnika sa kuharicama, medicinskom sestrom, odgajateljima i učenicima.

Na porti Doma sigurnost nam daju g. Damir Caušević i gđa. Nives Valentina Berlan.

Ravnateljica, Lidija Padovan Đirlić, prof., od 2004. godine vodi Dom, uz svestranu pomoć tajnice, Ane Petrović.

Učenici i učenice, korisnici našeg doma, smješteni su u 15 soba na tri kata. Većina soba ima kupaonicu sa WC-om u sklopu sobe, a ostale sobe imaju zajednički sanitarni čvor na katu. Našim korisnicima na raspolaganju je i perilica za rublje.

Učenici i učenice, korisnici našeg doma, smješteni su u 15 soba na tri kata. Većina soba ima kupaonicu sa WC-om u sklopu sobe, a ostale sobe imaju zajednički sanitarni čvor na katu. Našim korisnicima na raspolaganju je i perilica za rublje.


Život naš svagdašnji organiziran je kućnim redom, iz kojeg smo izdvojili:

  • 6:00-8:30 - ustajanje zbog bogatog, raznolikog i zdravog doručka (švedski stol)
  • 9:00-11:00 - obavezno učenje za sve, a posebno za prve razrede popodnevne smjene
  • 11:30-15:00 - ručak
  • 16.00-18:00 - opet učenje, za jutarnju smjenu u školi
  • 18.30-20.30 - večera

Veliku pomoć u učenju našim učenicima, osim odgajatelja, pružaju i volonteri Volonterskog centra Zagreb koji daju instrukcije iz različitih predmeta. Slobodno vrijeme učenici mogu provesti u učionici, za računalom, uz TV, DVD, u nekoj od sportskih aktivnosti ili u likovnoj grupi, kako bi ostavili svoj trag u našem i njihovom Domu. Našim učenicima glazbenicima omogućili smo vježbanje u domskoj glazbenoj učionici. Računala u učionici na raspolaganju su učenicima cijeli dan, kao i korištenje Interneta. Učenicima su na raspolaganju dvije perilice sa sušilicama rublja ,kao i čajna kuhinja u blagovaonici Doma.

Obzirom na smještaj doma, u strogom centru grada, našim su korisnicima u blizini kazališta i kina, muzeji i galerije, Botanički vrt, Zrinjevac i ostale nezaobilazne ljepote našeg grada.

Kontakt i gdje smo

Kako doći do nas?

Karta

Život u domu

Kako izgleda život u domu?

Pogledajte

Novosti

Aktualno u domu

Pogledajte